Náš rok s covidem (2021)

Lída Rakušanová.

Natočeno 2021. Premiéra 1. 3. 2021 (ČRo Plus, 7:00 h.; 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Rakušanová, Lída: Lída Rakušanová: Náš rok s covidem. In web ČRo Plus, 1. březen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zdá se to dávno, co internetem koloval kreslený vtip, kdy jeden chasník říká druhému, že „když si to shrneme, tak výsledkem ročního boje s covidem je, že místo jedný roušky máme nosit dvě“.

Přitom je to teprve týden, co tohle kuriózní nařízení, vzniklé nejspíš špatným překladem z angličtiny, vláda vydala – aby ho za pár dnů ve vší tichosti překryla příkazem nosit od 1. března na veřejnosti s velkou koncentrací lidí pouze respirátory nebo nanoroušky. To je jen jeden příklad za mnohé další vládní kotrmelce, které provázely českou veřejnost po celý uplynulý rok.

Až tragické ovšem je, že se k dalšímu a tentokrát mnohem zásadnějšímu přešlapu schyluje i teď, v neudržitelné situaci, která už dospěla tak daleko, že je i neprůstřelně bohorovný Andrej Babiš (ANO) ochoten veřejně přiznat chyby své vlády. Když teď, na prahu druhého roku pandemie, představoval dlouhý seznam nových restrikcí, apeloval na lidi, aby se chovali stejně zodpovědně jako loni na jaře, kdy Česko patřilo k nejméně zasaženým státům v Evropě. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)