Černošský Pán Bůh a páni Izraelité (1996)

Roark Bradford. Záznam divadelního představení. Překlad Josef Mach. Scénář a režie divadelního představení, produkce nahrávky Ivan Zmatlík.

Čte Jiří Lábus.

Záznam divadelního představení pražské Viole 6. května 1996. Vydalo vydavatelství Happy Music Production v roce 1997 (2 MC, HMP 0424 P, 113 min.).

Obsah: 1. Úvod, 2. Jiří Lábus se s námi vítá a přestože má hlasový klid, poví nám, jak se narodil a ještě něco navíc, 3. Stvoření světa a ráj, 4. Jiří Lábus se nám představí jako tanečník, ale také jako v matematice málo úspěšný student, přičemž neopomene vzpomenout utrpení a oběti své matky, 5. Zalidňování země, 6. Jiří Lábus se učí hrát na housle a mimo jiné vzpomene i na svou třídní učitelku, 7. Hříšný svět, 8. Dozvíme se, jak na tom byl Jiří Lábus se svou třídní na gymnáziu a jak táž měla poprvé v životě pravdu, a také něco o prvních profesionálních krůčcích právě v pražské Viole, 9. Potopa světa, 10. Silný Samson, 11. Jiří Lábus vzpomene hezkých časů na DAMU, pokusí se nás přesvědčit, že jeho studium jevištní mluvy bylo korunováno úspěchem, a navíc nám poví o domnělé vraždě v Karlově ulici, 12. Malý David, 13. Jiří Lábus nevydrží a připojí se k pánům muzikantům, 14. Co se může přihodit v Armádním uměleckém souboru a na sedmiletém cestování z Prahy do Liberce a čeho je schopen v pozdních nočních hodinách tehdejší člen Ypsilonky Broňa Poloczek – ani tohle nám Jiří Lábus nezatají, 15. A konečně: máte rádi recesi? Tak se nechte inspirovat mistrem v oboru – Jiřím Lábusem, 16. Davidova prostopášnost na stará kolena.

Pozn.: Záznam představení Černošský Pán Bůh a páni izraelité, tak jak proběhlo 6. května 1996 v pražské Viole a ve kterém si Jiří Lábus povídá s diváky, vypráví své curriculum vitae, ale především čte z oblíbené knížky Roarka Bradforda. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Je to záznam z Ypsilonky :-)

Díky, opraveno. :-)

Podle databáze Národní knihovny to bylo ve Viole – viz další informace „tady“:[http://sigma.nkp.cz/F/AFUJYS4XQ3H9QD2BBEKQMFJ4AL174AERLKEYARGJ1QF6LAPKPQ-02003?func=full-set-set&set_number=047324&set_entry=000002&format=999].

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)