Tajemství Velkého vonta (2010)

JTajemstvi Velkeho vonta (2010)aroslav Foglar. Rychlé šípy znovu ve Stínadlech. Třetí díl trilogie příběhů Rychlých šípů. Dramatizace a režie Petr Obdržálek. Hudba Jaromír Klempíř. Umělecká vedoucí divadla Ty-já-tr Radka Tesárková.

Účinkují  Ladislav Mrkvička, Ondřej Česák, Vojtěch Ondráček, Martin Holzknecht, Martin Novotný, Martin Hejný, Jakub Heřmánek, Jakub Plzák, Jakub Dostál, Oliver Cox, Matěj Beneš, Anna Šollová, Rozálie Matějková, Štěpán Mikoláš, David Míšek, Vojta Koutek, Jan Tichý, Jan Řehořka, Vojtěch Chalupa, Štefan Poprocký.

Nahráno ve studiu ADK-Prague v únoru 2010. Vydal Supraphon v březnu 2010 (1 CD, SU 6102-2, 69:47). Vysíláno jako pětidílný seriál 1. – 5. 8. 2016 v cyklu Příběhy, fantazie, dobrodružství (ČRo Rádio Junior).

Obsah: 1. Návštěva ze Stínadel (14:02), 2. Zajati v opuštěném dvoře (5:57), 3. Dvorečáci dostávají těžký úkol (5:57), 4. Zachráníme ještě gingo? (26:24), 5. Po stopách dávného příběhu (11:03).

Pozn.: Závěrečný díl velkolepé trilogie, odehrávající se ve zšeřelých uličkách, sklepeních a dvorech Stínadel. Tam všude číhá na statečné hochy z Rychlých šípu nebezpečí v podobě nástrah, úkladů a léček Vontů – Dabinelovců a Uctívačů ginga. Rychlé šípy jsou na stopě tajemství, které sužuje Velkého Vonta Vláďu Dratuše. Rádi by dopomohli k vítězství nad celou vontskou organizací Žlutému květu a Otakaru Losnovi, přiispěli ke sjednocení Stínadel a vnesli klid do rozhádaného starého města. K tomu potřebují rozluštit několik záhad a získat zpět tajemný Tleskačův hlavolam. Završením vzrušujícího pátrání vrcholí tak jedno z nejúžasnějších dobrodružství české literatury pro děti, v němž, neseny na vlně fantazie, vítězí krásné ideály, jimiž jsou spravedlnost, čest a poctivost. Strašidelné děje ve zvukové verzi získávají napětí kombinací reálných zvuků (ozvěna, zvony), dramatického příběhu a hudby. Vše doprovází vzrušený hlas vypravěče Ladislava Mrkvičky a chlapecké hlasy, věrně interpretující magicky přitažlivé tajuplné události. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dramatizace a režie Petr Obdržálek.
Účinkují: Ladislav Mrkvička a členové pražského dětského divadla Ty-já-tr.

Tracklist
1. Návštěva ze Stínadel 00:14:02
2. Zajati v opuštěném dvoře 00:05:57
3. Dvorečáci dostávají těžký úkol 00:05:57
4. Zachráníme ještě gingo? 00:26:24
5. Po stopách dávného příběhu 00:11:03

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)