Prokletá láska (2010)

Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Anna Nešporová, Anežka Moutelíková, Božena Vodrážková, Marie Javůrková, Anna Peková a Miloslava Sládková.

Připravil Český rozhlas v roce 2010. Vysílal ČRo 2 Praha 30. 10. 2010 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 34 (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Prokletá láska. In web ČRo 30. 10. 2010 (anotace). – Cit.: V cyklu Stopy, fakta, tajemství jsme již vysílali příběh muže z Lidic, který ve rvačce zabil svého syna a paradoxně tak unikl lidickému masakru. Kromě něho však přežili ještě dva další lidičtí občané…

…Josef Horák a Josef Stříbrný, kteří v době druhé světové války bojovali jako letci ve Velké Británii. Byli to oni, kteří se stali záminkou pro tragické události v červnu 1942. Málokdo však ví, že za celou lidickou tragédií je jeden zapovězený milostný vztah dvou lidí. Ženatého muže a naivní svobodné dívky. Byla to, jak vzápětí poznáme, prokletá láska.

Pozn.: Na motivy této skutečné události napsal Ludvík Aškenazy hru Kůže (1967).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)