Malachitový květ (1985)

Pavel Petrovič Bažov. Pohádka. Dramatizace František Pavlíček. Hudba Tomáš Vránek. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Danilo (David Schneider), Kateřina (Zlata Adamovská), Fjodor Andrejič (Antonín Hardt), Jakub Zacharyč (Jaroslav Konečný), Nikolaj Kapitonyč (Ota Sklenčka) a paní Měděné hory (Jaroslava Adamová).

Natočeno v roce 1985  (42 min.). Repríza 14. 11. 2010 (ČRo 2 Praha, 13:00 h).

Pozn.: V roce 1972 vznikla televizní verze pohádky nazvaná Kamenný kvítek (režie Josef Vondráček).

Lit.: Ledvinková, Václava: Sobotní hra 13. 11. a nedělní pohádka 14. 11. 2010. In web ČRo, 12. 11. 2010 (anotace). – Cit.:  V sobotu ve 13.00 pravidelně vysíláme napínavé rozhlasové hry se spoustou známých herců a v neděli, taky ve 13.00, si můžeš poslechnout nejrůznější pohádková vyprávění na stanici Český rozhlas 2 – Praha. Zde se dozvíš aktuální víkendový program. (…) Vytesat ze vzácného kamene nádherný květ je práce pro neobyčejně zručné ruce. V pohádce to budou dívčí dlaně, které se tohoto úkolu ujmou. A navíc se šikovná Káťa pokusí získat zpět svého Danilu z moci Paní Měděné hory.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Osoby a obsazení:
Danilo (David Schneider), Kateřina (Zlata Adamovská), Fjodor Andrejič (Antonín Hardt), Jakub Zacharyč (Jaroslav Konečný), Nikolaj Kapitonyč (Ota Sklenčka) a paní Měděné hory (Jaroslava Adamová).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)