Miroslav – město s vůní vína, meruněk a kavylu (2011)

Montáž vyprávění rodáků a pamětníků (sochař Pavel Krbálek, Soňa Herzogova a Lia Ryšavá), literárních ukázek, dokumentů a hudby. Připravil Jiří Kamen.

Natočeno 2011. Premiéra 2. 7. 2011 (ČRo 3 Vltava, 9:15 h.) v cyklu Víkendová příloha stanice Vltava.

Pozn.: V našem seznamování se s místopisnou encyklopedií zaměříme na oblast jižní Moravy, především Miroslavsko, čímž předznamenáme hlavní pořad tohoto vydání Přílohy. V devět patnáct se totiž vypravíme do Miroslavi – města s vůní vína, meruněk a kavylu. Miroslav s její historií, s osudy jejích obyvatel, často pohnutými, někdy naopak zábavnými i s její současností vám představí montáž vyprávění rodáků a pamětníků: sochaře Pavla Krbálka, Soni Herzogové a Lii Ryšavé, literárních ukázek, dokumentů a hudby. První prázdninovou Víkendovou přílohu stanice Vltava připravil a uvádí Jiří Kamen. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Moc děkuju autorům za toto vyprávění !
Naléhavě prosím o laskavý kontakt na paní Ing.Soňu Herzogovou a PhDr.Liu Ryšavou.
Jsem již více než 20 let přítelem pana dr.Badera (*1924,rodák z Vídně,nyní USA) viz http://www.bader.com,
kterému mimo jiné (chemie)dělám českého „tajemníka“ a také jsem s ním často navštěvoval řadu míst na Jižní Moravě – Milotice, Kyjov a také Miroslav – návštěva u manželů Roberta a Soni Herzogových č.14 Václavice v roce 1992.
Za tento kontakt Vám budu velmi vděčný. Kontakt pokládám za velmi důležitý.

Vladimír Matouš, Pardubice 2.7.2011

Oprava e-adresy.
VM

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)