Pátá dohoda (2011)

Don Miguel Ruiz. Překlad Lenka Strnadová. Redakce a úprava textu Klára Šumová. Hudba Ladislav Železný.  Zvuk, střih a mastering Ladislav Železný.  Ilustrace na obálce Nicholas Wilton. Design Ondřej Fučík.  Režie Aleš Vrzák.

Čte Petr Pelzer.

Nahrálo vydavatelství TYMPANUM v říjnu 2011 ve studiu DAMU v Praze.  Vydalo Tympanum 21. 11. 2011 (2 CD).

Pozn.: Dlouho očekávaný titul od autora známého v celém světě jako naguala z rytířského rodu Orlů a mistra starého moudrého toltéckého učení. V duchu toltécké tradice dohoda jednoznačně určuje své poslání. Přesto ale s hlubokým a moudrým významem a náročným plněním.

Po několika letech od vydání bestselleru Čtyři dohody vychází kniha Pátá dohoda. Don Miguel Ruiz v ní spolu se svým synem donem Josem Ruizem nabízí nový pohled na Čtyři dohody. Čtyři dohody, založené na staré toltécké moudrosti, nám pomohly prolomit naše omezující přesvědčení a nahradit je názory, které nám přináší osobní svobodu, štěstí a lásku. Výsledkem praktikování páté dohody je naprosté přijetí sebe sama takových, jací jsme, a naprosté přijetí všech ostatních lidí takových, jací jsou. Pátá dohoda chce přinést lidem na celém světě svobodu být sami sebou.

Obsah: CD 1 (80 min.): 1. Titulek – 2. Na počátku – 3. Symboly a dohody – 4. První dohoda – 5. Druhá dohoda – 6. Třetí dohoda – 7. Čtvrtá dohoda -
CD 2 (80 min): 1. Pátá dohoda – 2. Sen první pozornosti – 3. Sen druhé pozornosti – 4. Sen třetí pozornosti – 5. Nový úhel pohledu – 6. Jaký posel jste? – 7. Epilog.

O autorovi: Don Miguel Ruiz (1952) | narodil se na mexickém venkově v rodině léčitelů a byl vychován svou matkou curanderou (léčitelkou) a dědečkem naguálem (šamanem). I přes očekávání své rodiny pokračovat v této léčitelské tradici se rozhodl vystudovat klasickou medicínu a stát se chirurgem. Jeho život však dramaticky změnila autonehoda, po ktreré se začal intenzivně zabývat svým životem a rozvíjením staré moudrosti svých předků. Nejprve se učil u své matky a své učení později zakončil u významného šamana v mexické poušti. Podle toltécké tradice vede naguál člověka k osobní svobodě. Don Miguel Ruiz naguál z rodu Rytířů orla svůj život zasvětil předávání této staré toltécké moudrosti. Na knize Pátá dohoda Miguel Ruiz spolupracoval se svým synem Jose Ruizem a ředitelkou nakladatelství Amber Allen Publishing – Janet Mills.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)