Zátiší s Černým Petrem (2011)

Aleš Vojíř. Povídání s autorem bible pražských frikulínů, knížky Jak udělat kariéru aneb Praktická příručka kancelářské krysy, vystupujícím pod pseudonymem Černý Petr.

Účinkují „Černý Petr“ a moderátor Aleš Vojíř.

Natočeno 2011. Premiéra 24. 8. 2011 (Radio 1) v pořadu Zátiší. (51 min.)

Pozn.: Kniha pro všechny absolventy, kteří se chystají do byznysu. Ale i pro všechny ostatní, kteří milují prezentace v power pointu, šéfy, zpětné vazby, marketing a HoPlaPlo (hovno platné porady). Rozsahem sice drobné, vtipem a přesností postřehů mohutné.

Anotace knihy
Ať jste ambiciózní cucák z VŠE, který jezdí do školy tramvají č. 26 a sní o pořádné kariéře, nebo zkušený korporátní harcovník, který už prorazil olejovou vanu nejednomu služebnímu passatu – jednu věc máte společnou: aby vaše kariéra vzkvétala na věčné časy a nikdy jinak, potřebujete si nastudovat knihu „Jak udělat kariéru“. Jen Černý Petr vám totiž dá odpověď na nejhlubší otázky byznysového všehomíra.

Černý Petr je opravdový český šéf, který přes den vykořisťuje nevinný kancelářský lid a po nocích o tom sepisuje knížky. Momentálně působí v jedné báječné korporaci jako vyšší střední manažer (cca 185 cm). Přežil už dvanáct šéfů, osm reorganizací, čtyři nájezdy kočovných konzultantů z McKinsey a tři změny paradigmatu (ať už to znamená cokoli). Korporátní život tedy zná jako svoje boty a rád se s vámi podělí o všechny triky, které kdy budete k úspěchu v kanceláři potřebovat. Jestli mu chcete poslat nadšený pozdrav, pracovní nabídku nebo aspoň úžasně levnou V1agru, pište na email.cerneho.petra@email.cz. Černého Petra najdete také na Facebooku: http://www.facebook.com/opravdovy.sef.

Tak a teď trocha toho nestydatého marketingu! Borci z Computer Pressu, vedení svým neomylným obchodním čuchem, zrovna v těchto chvílích vydávají první knihu Černého Petra! No ano, opravdovou knihu! Pro ty z nás, kteří se už příliš dlouho pohybují v korporátním prostředí – kniha je taková nedomrlá prezentace v PowerPointu, kde nejsou žádné pořádné efekty mezi slajdy a celé je to tištěné hrozně malým fontem.

Knížka nese hrdý název „Jak udělat kariéru. Příručka kancelářské krysy.“ a obsahuje všechna stará zvěrstva, co kdy Černý Petr napsal do Bizu, hromadu nového materiálu, kompletní slovníček manažerštiny a nějaké ty bonusy. Za to všechno si CPress účtuje směšných 149 Kč a , což – jak sami uznáte – je vlastně výsměch autorovi, který za krvavé dělnické peníze vystudoval, aby se pak nakonec prodával za cenu větší bagety. Ale tím líp pro vás,

„Jestli má mít dnešní frikulín ve své designové knihovně jednu jedinou knihu, ať je to tahle. Knihovnu doporučujeme Expedit.“ Nejmenovaný manažer nejmenovaného švédského obchodu s nábytkem.

Co to je frikulín ?

1 ze stránek NECYKLOPEDIE
Frikulín je osoba, (subjektivně vnímána jako Übermensch, okolím zcela opačně), která by zasloužila zdarma zapíchnout kůlem (free – anglicky zdarma, kůl – kolík, in – anglicky dovnitř).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)