Ferda Mravenec (1969)

Ondřej Sekora. Dramatizace a scénář Ivo Fischer. Hudba dr. Karel Sodomka, komorní orchestr řídí autor. Zvuk Zdeněk Škopán. Záznam a střih Anna Halbichová, Radislav Nikodém, E. Poláchová. Asistent režie Ivan Holeček. Režie Jiří Horčička.

1. Ferdovy námluvy. Osoby a obsazení: Ferda (Lubomír Lipský), brouk Pytlík (Jaroslav Moučka), Beruška (Jiřina Bohdalová), kobylka (Artur Šviha), škvor (Vladimír Krška), soudce (Karel Máj), zlatohlávek (Jiří Šašek), roháč (B. Kupšovský), dále účinkují Setleři a další.

2. Ferda na cestách. Osoby a obsazení: Ferda (Lubomír Lipský), mravkolev (Josef Gruss), Ťutínek (Milan Neděla), chrostík (Ivo Gübel), děti chrostíků (Jiří Šašek, Helena Štáchová, Inka Šecová), dále účinkují Setleři a další.

3. Ferda zachraňuje mraveniště. Osoby a obsazení: Ferda (Lubomír Lipský), Kuřihlásek (Jiří Šašek), Trumbelínek (Jaroslav Kepka), vůdce (Josef Beyvl), mravenci (Setleři), kukly (Inka Šecová a Helena Štáchová).

Natočeno 196?. Vydal Ariston (029-0102) v roce 1969.

Pozn.: Na obalu desky Helena Štáchová dvakrát mylně uvedena – jako Štíchová a Škáchová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Jako malej kluk jsem tuhle desku poslouchal, dodneška si z ní pamatuju repliky :), třeba jak Pytlík pořád koktal a jak Ferda chrostíkům stavěl domečky :o). Bohuzel já i čas jsme k ní byli nemilosrdní. Našel jsem ji u rodičů,ale je celá poškrábaná :( . Hledal jsem ji všude možně na Internetu. Co jsem našel je pozue tento kratký text. Hrozně rád bych jí zase slyšel.

poradili by ste mi prosim kdo to byl Tutinek.
My to mame zjistit za Du

Tu desku mám

Tu desku jsem miloval. Mám ji a nemám ji na čem přehrát. Rád bych ji přehrál na CD.

Nemohl by jste ji někdo nahrát a poslat ? Nechci se smířit s tím, že už ji v životě neuslyším.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)