Pohádky doktora Vašátky 1/7 (1984)

Pohádka Pavel Šrut. Hudba Mojmír Smékal. Dramaturgie Martina Drijverová. Režie Helena Philippová.

Vypráví Viktor Preiss.

Natočeno 1984. Repríza 12. – 19. 2. 2007 (ČRo 2 Praha); 26. 9. – 2. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Obsah: 1. Pohádka o pohádce. (10min.) – 2. Pohádka o parádivé příušnici. – 3. Pohádka o ztraceném rovnátku. – 4. Pohádka o fůře chmur. – 5. Pohádka o zapomnětlivých brýlích. – 6. Pohádka o stydlivé zarděnce. – 7. Pohádka o tlustém Ašovi.

Lit.: anonym: Pavel Šrut: Pohádky doktora Vašátky (1/7). In web ČRo 2 Praha, září 2016 (anotace). – Cit.: Pohádky pro všechny zdravé i právě nemocné děti bude pro jejich pobavení a lepší usínání vyprávět Viktor Preiss.

Seznamte se s panem doktorem Vašátkou, kterému vede domácnost jeho kočka Mína! Pan Vašátko si po smrti svého kanára řekl, že si zaslouží trochu klidu a samoty a už nikdy si žádné domácí zvíře nepořídí. Kdy svůj názor změnil? Proč si takový vážný a zaměstnaný člověk vymýšlí pohádky?

Pan doktor Vašátko je lékař a má plnou hlavu nemocí. Přemýšlí o nich, kudy chodí, ale jen kočka Mína zařídí, aby to bylo i jaksi pohádkově.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)