Santa Claus Land (2012)

Markéta Hejkalová. Příběh o hledání soba s ulomeným parůžkem. Vybral a připravil Petr Hanuška. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Technická spolupráce Milan Plodek. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Renáta Klemensová.

Připravil Český rozhlas Olomouc v roce 2012 (30 min.). Premiéra 9. 6. 2012 v cyklu Setkání s literaturou (ČRo Olomouc). Repríza 2. 1. 2015 (ČRo 3 Vltava, 0:35 h.) v cyklu Noční bibliotéka; 21. 12. 2015 (ČRo 3 Vltava, 0:35 h.) v cyklu Noční bibliotéka.

Lit.: Soldán, Tomáš: Markéta Hejkalová: Santa Claus Land. In web ČRo (červen 2012). – Cit.: Nakladatelka a prozaička Markéta Hejkalová je známá organizátorka podzimního havlíčkobrodského knižního veletrhu a doprovodného literárního festivalu.

Kromě toho je zanícenou vyznavačkou finské literatury, kterou ve svých překladech přináší i českým čtenářům. Proto nepřekvapí, že nás děj její povídky nazvané Santa Claus Land zavádí do atmosféry vánočního Finska.

Nejde však o to, abychom poznali zvyky našich severoevropských bratří a sester, ale o cestu hrdinky za láskou. Není totiž nic smutnějšího, než když se člověk v době slavných křesťanských svátků ocitne sám, mimo rodinný kruh či bez blízkého člověka, kterému by mohl věnovat svou lásku.

Jak si s takovou situací poradí naše ženská hrdinka, uslyšíte v sobotním Setkání s literaturou. Účinkuje Renáta Klemensová. Režie Tomáš Soldán.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)