Osudy – Ludmila Vančurová: Dvacet šest krásných let 1/5 (1994, 2018)

CoverVzpomínky manželky Vladislava Vančury na společný život – první schůzky, přátelé, doktorskou praxi, na tragický závěr života svého manžela. Z knihy Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let čte v Anna Cónová. Pro rozhlas připravila Johana Zelinská. Režie Ivan Misař.

Připravila Ostrava v roce 1994. Repríza prvního dílu 28. 5. 2007 (ČRo 3 Vltava, 30 min.); 8. – 12. 10. 2018 (ČRo 2 Praha, 20:00 h) v cyklu Čtení na pokračování.

Vydala Radiotéka, listopad 2018 (MP3).

Pozn.: Pětidílná četba ze vzpomínkové knihy manželky Vladislava Vančury. Od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti.

Vzpomínková kniha Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let svým titulem sice sugeruje zdání idyly, ale ve skutečnosti je realistickým obrazem manželského vztahu od jeho počátků až do tragického konce. Ve svých vzpomínkách zachycuje společný život od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti, který přišel před půlnocí 1. června 1942. Z vyprávění plasticky vyvstává obrázek Vančury – člověka i Vančury – tvůrce.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)