Páteční večer – Podivné přátelství (2007)

Dosud neznámé dopisy malířky Zdenky Braunerové a švýcarského kritika Williama Rittera představuje historička Milena Lenderová. Autentické texty dokumentují zvláštní vztah, který provázelo velkorysé nadšení i trpké zklamání. Účinkují Ladislav Mrkvička a Lenka Termerová. Režie Jakub Doubrava.

Připravily České Budějovice. Premiéra 8. 6. 2007 (120min.).

Pozn.: Braunerová si psala s výtvarným kritikem a spisovatelem Williamem Ritterem a díky jejich korespondenci vznikl pozoruhodný dialog dvou výjimečných osobností – a také svědectví o době, ve které žili.
Dosud neznámé dopisy malířky Zdenky Braunerové objevila nedávno ve švýcarském literárním archivu v Bernu historička Milena Lenderová. Vůbec poprvé budou tyto dopisy zveřejněny na vlnách Českého rozhlasu 3 – stanici Vltava. V režii Jakuba Doubravy uslyšíte Lenku Termerovou a Ladislava Mrkvičku, pořad připravila s historičkou Milenou Lenderovou Hana Soukupová z českobudějovického rozhlasového studia.
(anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)