Krejčí, švec a skřítkové (2012)

Miloň Čepelka. Původní rozhlasová pohádka. Dramaturgie Václava Ledvinková. Hudba Rudolf Soukup. Technická spolupráce a zvuk Jiří Volf. Režie Luboš Koníř.

Osoby a obsazení: vypravěč (Miloň Čepelka), krejčí Očko (Martin Hruška), švec Machoule (Jan Dvořák), Šoušolín a Šoule (Pavel Oubram), Andulka (Jaroslava Červenková), paní Očková (Lenka Krčková), Bobolín (Tomáš Drápela), Kokolín (Věra Hollá), král skřítků (Petr Šporcl), Roman Nevěčný, Jan Kondrád, Petr Červinka, Jana Frouzová, Rudolf Kvíz.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2012. Premiéra 26. 12. 2012 (ČRo 2 Praha, 12:05 – 13:00 h.; 51 min). Repríza 20. 7. 2014 (ČRo 2 Praha, 13:00 h.).

Pozn.: Zavítáme do městečka Přepychy, kde žijí krejčí Vendelín Očko a jeho kamarád švec, ale také do nedalekého zámku. Na každém z těchto míst se děje nějaká nekalota a všichni, kde se představí, na tom mají svůj kus viny. Veselá pohádka Miloně Čepelky, který se ujal průvodní role vypravěče, přinese lehce zašmodrchaný příběh, některé znaky cimrmanovského humoru i celou kopu písniček. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)