Cena a moc. Podoba a podobenství Vánoc (2012)

Ivan Vyrubiš (= Ivan Kříž). Rozhlasové pásmo. Režie Radim Nejedlý.

Účinkují Andrea Buršová, Vladimír Krátký a Jaroslav Kuneš.

Nastudovalo Brno v roce 2012. Premiéra 22. 12. 2012 v pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.).

Lit.: Blažejovská, Alena:  Rozhlasové pásmo: Ivan Vyrubiš – Cena a moc. Podoba a podobenství Vánoc. In web ČRo Brno, prosinec 2012 (anotace). – Ve vánočním vydání magazínu Zelný rynk uslyšíte vánoční pásmo s názvem Cena a moc. Podoba a podobenství Vánoc. Jeho autorem je Ivan Vyrubiš.

Pod tímto jménem své básně a literární texty publikuje brněnský malíř a sochař Ivan Kříž. Říkáme „brněnský“, avšak narodil se v roce 1941 v Likieru v okrese Rimavská Sobota. Žije a pracuje v Brně, ale studoval v šedesátých letech na Vysoké škole výtvarných umení v Bratislavě.

Je členem TT klubu a skupiny Týn 93. Pracuje v oboru kresby, grafiky, malby, objektu a jako výtvarný pedagog. V letech 1992-96 byl vedoucím ateliéru kresby a grafiky na FAVU v Brně, v roce 1993 byl habilitován na docenta.

V letech 1996–2002 působil jako vedoucí kabinetu Večerní kresba. V roce 1999 se stal laureátem Mezinárodního salónu kresby v Žilině. A něco aktuálního: 6. prosince byla zahájena jeho výstava Od plošnosti k plasticitě ve foyeru Činoherní scény Městského divadla v Brně.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)