Desatoro 1/5 (Desatero, 2006)

Stanislav Štepka. Četba na pokračování. Redakce Jozef Čertík. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Zvuková spolupráce Dušan Kozák. Režie Martin Kákoš.

Účinkuje Ivan Vojtek st.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2006 (5 x 30 min.). Repríza 25.-29. 8. 2014 v cyklu Pri nočnej lampe (SRo 2 Rádio Regina Bratislava); 3. – 7. 9. 2018 (Rádio Devín, 6:30 h.); 1. – 11. 1. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Povídky: 1. Anjel, Ema má mamu, mama má Emu; 2. ?; 3. Jediné riešenie, Hantabálovci; 4. Pár poznámok na okraj Vilovho života, Slovenská rodná dedina; 5. ?.

Lit.: anonym: Čítanie na pokračovanie: Stanislav Štepka – Desatoro. Literatúra. In web Rádio Devín, 30. 8. 2018 (anotace). – Cit.: Desatoro. Tak sa volá knižka, v ktorej sa nám herec, dramatik a režisér Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka predstavuje ako poviedkár. Čítanie na pokračovanie zo smutno-smiešnych a milo-vážnych poviedok z našej najsúčasnejšej súčasnosti – počúvajte od pondelka do piatka v piatich častiach za sebou na Devíne. Vysielame od pondelka 3.9. do piatka 7.9. vždy o 6.30 ráno na Devíne.

Lit.: Šaráková, Lucia: Dráma očami Barča-Ivana a jubilujúcich Radošincov. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera,  30. 12. 2023 (článek). – Cit.: Kým my sme slávili 1. sviatok vianočný, Radošinské naivné divadlo, so svojim principálom Stanislavom Štepkom, oslavovalo narodeniny. Je to už 60 rokov čo nám toto pozoruhodné zoskupenie ponúka svoju optiku nášho sveta, plnú múdrosti a humoru. Pri tejto príležitosti sme tento týždeň do nášho vysielania zaradili aj dve, u nás zatiaľ nevysielané rozhlasové adaptácie hier z pera S. Štepku a to Stvorenie sveta a Pokoj domu tomuto. Okrem toho v našom novom programe reflektujeme aj 70. výročie úmrtia významného slovenského dramatika Júliusa Barča-Ivana (25.12.), ktorého si pripomenieme vo viacerých formátoch, vrátane u nás ešte nevysielaných dramatizácií – divadelnej hry Človek, ktorého zbili a prózy Sen.

Desatoro. Tak sa volá knižka, v ktorej sa nám herec, dramatik a režisér Radošinského naivného divadla, Stanislav Štepka, predstavuje ako poviedkár. Čítanie na pokračovanie smutno-smiešnych a milo-vážnych textov z našej najsúčasnejšej súčasnosti pre vás na tento týždeň pripravil redaktor Jozef Čertík. Od pondelka sa môžete tešiť na poviedky – Anjel a Ema má mamu, mama má Emu. Počas týždňa pokračujeme titulmi Jediné riešenie a Hantabálovci, Pár poznámok na okraj Vilovho života a Slovenská rodná dedina. Číta Ivan Vojtek starší. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)