Andělin popel 1/? (2000, 2022)

Mluvené slovo Frank McCourt: Andělin popelFrank McCourt. Román amerického autora irského původu. Přeložil a četbu na pokračování připravil Josef Moník. Dramaturgie Dagmar Jaklová – Oravová. Režie Hana Kofránková.

Účinkují Josef Somr a David Novotný.

Natočeno 2000.

Vydala Radiotéka – Prostor, březen 2022 (MP3, EAN 8590236114029, celková délka 5 hod. 46 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: „Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace“.

Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, vyšel ve více než 25 jazycích a prodaly se ho miliony výtisků.  Filmová verze s Emily Watsonovou, Robertem Carlylem a Michaelem Leggem v hlavních rolích (1999) podle románu byl nominován na Oscara a na MFF Karlovy Vary 2000 získal Cenu diváků.

Každé slovo je darem a každá stránka je příběhem o triumfu. Frank McCourt dokázal přežít nemoc, hlad a chudobu. A i když vás události, které se v této knize odehrávají, rozpláčou, nic vás nerozpláče víc než skutečnost, že to dokázal. Přežil, zatímco mnoho lidí nepřežilo, a dokázal vyprávět příběh za ty, kteří nemohli. (Clarah Grossman, The RHS High Times)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)