Pod pyramídou 12/1991 (Pod pyramidou, 1991)

Milan Markovič. Zábavný program s podtitulem Na slovíčko a na muzičku z rozhlasovej domácnosti. Redakce Elena Vacvalová. Klavír Peter Breiner. Zvuk Ľuboš Klásek, Zdeno Halamík a Ivan Mihál. Hudební spolupráce Eva Kiapešová a Melánia Puškášová. Režie Štefan Mandžár.

Účinkují Jana Valášková, Július Satinský, Milan Markovič, Karel Gott a Peter Breiner.

Připravil Československý rozhlas v roku 1991 (116 min.). Premiéra 22. 12. 1991. Reprízy 20. 2. 2016 v cyklu Zábava z archívu 2/12 (SRo 2 Rádio Regina Bratislava), 6. 6. 2016 (SRo Rádio Pyramída).

Lit.: Chlebová, Tamara: Milan Markovič: Pod Pyramídou. In web SRo 1. 6. 2016 (anotace). – Cit.: Pre milovníkov humorného slova a dobrej hudby sme pripravili jednu z najúspešnejších rozhlasových zábavných relácií z Nedeľného zábavníka. Jej autor a moderátor, známy humorista Milan Markovič, ju nazval Pod Pyramídou, s podtitulom „na slovíčko a na muzičku z rozhlasovej domácnosti“. Dalo by sa povedať, že to bola prvá rozhlasová talk show na Slovensku a predchodkyňa budúceho politického kabaretu Milana Markoviča. Vysielala sa naživo z rozhlasového štúdia číslo 5, preplneného divákmi na prasknutie. Markovičovi asistoval na klavíri hudobník Peter Breiner, a to nielen hudbou, ale aj vtipnými glosami.

A pozvaní hostia tiež neboli hocakí, ale známe a populárne osobnosti: popredná sólistka opery Slovenského národného divadla Jana Valašková, herec, komik a spisovateľ Július Satinský a najpopulárnejší český spevák, držiteľ mnohých zlatých slávikov Karel Gott. Profesie odlišné, ale spoločný zmysel pre humor a dobrú zábavu. Potešili a rozosmiali divákov v štúdiu i poslucháčov pri prijímačoch svojimi veselými príhodami.

Redakčne pripravila Elena Vacvalová, majstri zvuku Ľuboš Klásek, Zdeno Halamík a Ivan Mihál. Hudobná spolupráca Eva Kiapešová a Melánia Puškášová. Réžia Štefan Mandžár.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)