Retrorádio – Eduard Bindas (2012)

Marián Grebáč. Humoristický program. Scénky Vladimír Nosáľ, Zdeno Luknár a Jaroslav Schut. Redakce Tamara Chlebová. Zvuk Andrej Klimits. Hudební dramaturgie Danuša Reková.

Účinkují Štefan Skrúcaný, Eduard Bindas, Magda Paveleková, Ivan Vojtek, Oldo Hlaváček a Ivan Krivosudský.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2012 (52 min.). Repríza 8. 3. 2018 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Eduard Bindas počas svojej hereckej kariéry stvárnil množstvo charakterových a komediálnych postáv. Majstrovsky využíval svoj zmysel pre humor a osobný šarm. Jeho herecký talent sa prejavil v divadle i vo filme. K jeho najznámejším postavám patria nemecký major (Kapitán Dabač), Aurel Révay (Jánošík) či Ali paša (Majster kat). Bol dlhoročným členom činohry Novej scény v Bratislave. Zahral si aj v televíznom seriáli Miesto tieňov.

Jeho druhou materskou scénou bo Slovenský rozhlas. Účinkoval v množstve rozhlasových hier a pásiem pre deti i dospelých. Jeho doménou boli zábavné a silvestrovské programy, v ktorých naplno uplatnil svoj komický talent. Retrorádio s Eduardom Bindasom pripravili v roku 2012 autor Marián Grebáč, moderátor Štefan Skrúcaný a redaktorka Tamara Chlebová. Humoristickými a satirickými scénkami do relácie prispeli Vladimír Nosáľ, Zdeno Luknár a Jaroslav Schut. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)