Duhová jiskra (2010)

Daniela Fischerová. Výběr z knih Duhová jiskra a Jiskra ve sněhu. Hudba Jiří Šlupka Svěrák. Fotografie Karel Kestner, Vladimír Černík, Stanislav Peška. Ilustrace Irena Šafránková. Režie Hana Kofránková.

Účinkují Daniela Fischerová, Viktor Preiss a Hana Maciuchová.

Natočeno ve zvukovém studiu na DAMU v Praze. Vydaly Vyšehrad a Audiostory v roce 2010 (1 CD, AY 245-1, 78:45).

Pozn.: Moudré příběhy jsou určeny všem, kteří se rádi zamýšlejí nad světem, ve kterém žijeme. Autorka, Daniela Fischerová, současná dramatička a spisovatelka, sama o nich říká: ,, …Odedávna mám ráda jeden typ vyprávěnek — malé moralitky, duchovní anekdoty, rychle pointované historky v pohádkovém rouše. Léta je sbírám jako houbař houby, a teď, když jsem už jimi dost nasákla, jsem zkusila napsat vlastní. Tady jsou.“ Krátké pohádkové příběhy, které v sobě skrývají moudrost, laskavý humor a poučení čtou vynikající herci Hana Maciuchová a Viktor Preiss. Některé příběhy budeme poslouchat i v podání samotné Daniely Fischerové.

Obsah: Tři povídky o tom, jak a proč – 1. O původu člověka (čte Daniela Fischerová), 2. Tetovač (čte Hana Maciuchová), 3. Výzva z ráje (čte Viktor Preiss), Tři povídky o sudičkách – 4. O třech sudičkách (čte Daniela Fischerová), 5. Světlo za dveřmi (čte Hana Maciuchová), 6. Slunce a stín (čte Viktor Preiss), Tři povídky o andělech – 7. Anděl strážný (čte Daniela Fischerová), 8. Osud hrdiny (čte Hana Maciuchová), 9. Jiskra ve sněhu (čte Viktor Preiss), Tři povídky o jasnovidcích – 10. Génius (čte Daniela Fischerová), 11. Vejce natvrdo (čte Hana Maciuchová), 12. Budeš povýšen (čte Viktor Preiss), Tři povídky o učitelích – 13. Teď (čte Daniela Fischerová), 14. Zlatka nebo dvě (čte Hana Maciuchová), 15. Přesýpací hodiny (čte Viktor Preiss), Tři povídky o manželství – 16. Jak to řeší lední medvědi (čte Daniela Fischerová), 17. O dobru a zlu (čte Hana Maciuchová), 18. Sávitrí (čte Viktor Preiss), Tři povídky o našich omylech – 19. Strážci budoucnosti (čte Daniela Fischerová), 20. Vyřezávaná krabička (čte Hana Maciuchová), 21. Fazole slávy a hrách neomylnosti (čte Viktor Preiss), Tři povídky o smrti – 22. Rozsudek smrti (čte Daniela Fischerová), 23. Lékařova žena (čtou Hana Maciuchová a Viktor Preiss), 24. Mnich a Luna (čtou Hana Maciuchová a Viktor Preiss), Tři povídky o duchovní cestě – 25. Ptát se portýra (čte Daniela Fischerová), 26. Košatý strom (čte Hana Maciuchová), 27. Racek chechtavý (čte Viktor Preiss), Tři povídky o osvícení – 28. Věštkyně (čte Daniela Fischerová), 29. Jak se hraje král (čte Hana Maciuchová), 30. Jak se dostat na cestu (čte Viktor Preiss).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)