Čert a Kača / Baba a čert (Čert a Káča, Bába a čert, 2009)

Božena Němcová. Dramatizace Ľuba Vančíková. Autor hudby Rastislav Dubovský. Dramaturgie Elena Matulayová. Zvuková režie Ing.Andrej Sloboda. Výtvarný návrh Miroslav Regitko, 2009. Režie Ľuba Vančíková.

Osoby a obsazení:  rozprávačka (Eva Matejková, 1, 2),  Kača (Petra Kolevská, 1),  čert (Robert Roth, 1), valach Mišo (Maroš Kramár, 1), knieža (Peter Sklár, 1), matka (Eva Rysová, 1), radcovia (Ladislav Konrád, Ivan Letko, 1), muž (Ján Kramár, 1), žena (Lenka Košická, 1), lucifer (Ján Mistrík, 1).

Vydalo vydavatelství A.L.I. v roce 2009 v edici Z rozprávky do rozprávky č. 44 (1 CD, 44SPA0044-2).Cert a Kaca (2009)

Pozn.: Čerta vraj netreba na stenu maľovať ani ho spomínať. Ale bolo raz jedno odvážne dievčisko, ktoré sa ani čerta, ani pánov nebálo. Svojím ostrým jazykom kritizovalo všetkých a všetko sprava doľava. A svojou chuťou do tanca umordovalo aj samotného Lucifera. Kača sa veru čertov báť nemusela, lebo ani v pekle si ju nechceli nechať, najradšej by sa pred jej jazykom prepadli ukryli ešte hlbšie pod zem. No našiel sa medzi ľuďmi aj taký mladík, ktorému sa jej temperament a odvaha hovoriť vždy na rovinu veľmi zapáčila… (anotace vydavatele).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)