Klasická detektivka 2 (2008)

Freeman Wills Crofts a Maurice Leblanc. Přeložily Eva Outratová a Eva Kotulová. Hudební improvizace Mlhoš Kafka. Režie Helena Vaňurová.

Čte Vladimír Brabec.

Nahráno ve studiu Národního divadla. Vydal Popron Music a AudioStory 8. 9. 2008 v edici Detektivka (1 CD, 55005-2, 71:55).

Obsah: 1. Freeman Wills Crofts – Hlavička od Greuze, 2. Maurice Leblanc – Arsène Lupin ve vězení.

Kouzlo starých detektivek je v lehkém napětí, které čtenáře či posluchače nestresuje, ale naopak navozuje pocit relaxace a odpočinku. Tentokrát se seznámíte s inspektorem Scotland Yardu Frenchem – neúnavným cestovatelem za pachateli zločinu. Jeho duchovním otcem je F. W. Crofts. Především se však můžete těšit na Arséna Lupina – nejslavnějšího a nejsympatičtějšího lupiče gentlemana, který se sice dopouštěl závažných podvodů a krádeží, ale nikoli pouze pro svůj prospěch. V patách mu je policejní inspektor Ganimard. Tyto literární postavy vytvořil M. Leblanc. Tentokrát přinášíme četbu povídek Arséne Lupin ve vězení a Hlavička od Greuze. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)