Buk a Tulačka (2019)

Jiří Wilson Němec. Dvě tak trochu duchařské povídky z knihy Rychlebské povídky. Úprava Eva Lenartová. Zvukový mistr Zdeněk Prchlík. Hudební spolupráce a zvukový design Antonín Schindler. Režie Tomáš Soldán.

Účinkuje Jaroslav Krejčí.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2019 (25 min.). Premiéra 1. 6. 2019 v cyklu Setkání s literaturou (ČRo Olomouc, 18:00-18:30). Repríza 12. 2. 2023 (ČRo Olomouc, ) v cyklu Setkání s literaturou.

Pozn.: Svět je plný příběhů, ale jen někteří z nás je dokážou ve správné chvíli uvidět či uslyšet. A ještě méně je těch, kteří je umějí předat dál. Jiří Wilson Němec tu schopnost má. Je laskavým vypravěčem příběhů, které se mohly stát vám nebo třeba někomu vám blízkému. Dvě povídky, které dnes uslyšíte, jsou spojeny motivem dětství a duchů.

Pozn. 2: Ve skutečnosti jde o krátké samostatné povídky (1. Buk. – 2. Tulačka.), titulek je poněkud zavádějící.

Lit.: ele (= Lenartová, Eva) – Soldán, Tomáš: Jiří Wilson Němec: Buk a Tulačka. Dvě povídky, které jsou spojené motivem dětství a duchů. In web ČRo Olomouc, 12. únor 2023 (anotace). – Cit.:  Oba příběhy jsou trochu duchařské a oba se odehrávají v místech, která možná dobře znáte. A tak je docela pravděpodobné, že se vám přihodilo něco podobného jako malým chlapcům v povídce Buk nebo návštěvníkům horské chaty Tulačka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)