Autor na dnes – Stanislav Rakús (2011)

Róbert Šedivý. Autor na dnes. Hudební dramaturgie Oldo Fiala. Zvuk Táňa Horváthová. Spolupracoval PhDr. Vladimír Petrík, CSc. Redakce Róbert Šedivý.

Účinkují Vladimír Petrík a Róbert Šedivý. Ukázky čte Alfréd Swan.

Připravil Slovenský rozhlas pro RTVS v roce 2011 (15 min.). Premiéra 27. 6. 2011.  Repríza 11. 9. 2015 v cyklu Autor na dnes (SRo 3 Rádio Devín).

Pozn.: Stanislav Rakús je človek, ktorý pri čítaní píše, a pri písaní číta. Je najlepším prozaikom medzi literárnymi vedcami a najlepším literárnym vedcom medzi prozaikmi. Jeho rozmer je však omnoho širší – patrí medzi najlepších slovenských autorov vôbec. V oblasti prózy sa základom jeho diel stáva silný životný zážitok, sprostredkovaný cez rozprávanie, čo mu umožňuje voľnejšie narábať s motívmi, obzvlášť sa to prejavilo vo voľnej trilógii (novela Temporálne poznámky, román Nenapísaný román, román Excentrická univerzita). „Rád hovorievam – parafrázujúc Alexandra Matušku – že patrím k ľuďom, ktorých humor vyhľadáva i bez ich vôle a vedomia. Roztržitosťou a nesústredenosťou som si sám sebe takým objektom, že väčšinu komických situácií, ktoré pripisujem v próze svojim postavám, som zažil na vlastnej koži.“ (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)