Viac ako pietne miesto (Více než pietní místo, 2014)

Marián Šimkulič. Fíčer. Rekonstrukce vojenských hřbitovů z 1. světové války. Zvuk Peter Pištek. Hudební dramaturgie Lýgia Vojtková. Dramaturgie Táňa Kusá. Režie Jana Strnisková.

Účinkují Lucia Vrablicová, Miroslav Trnavský, Alfréd Swan, Marián Šimkulič, Martin Drobňák, Radoslav Turík, Ľubomír Gramata, Marián Kušnír, Peter Čopák a Štefan Černega.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2014 (55 min.). Repríza 4. 11. 2017 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Tento týždeň sa môžete tešiť aj na tri fíčre. Od stredy uvedieme program Mariána Šimkuliča Viac ako pietne miesto o obnove hrobov a cintorínov padlých vojakov v prvej svetovej vojne, ktorým sa venujú členovia Klubu vojenskej histórie Beskydy. Zámer venovať sa vojnovým cintorínom bol pre členov združenia motivovaný dezolátnym stavom drvivej väčšiny z nich. Jeden z mnohých, vojnový cintorín v obci Veľkrop v okrese Stropkov, je najväčším. Je tu pochovaných až 8663 vojakov, viac ako na bratislavskom Slavíne. V réžii Jany Strniskovej účinkujú Lucia Vrablicová, Miroslav Trnavský, Alfréd Swan.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)