Kráľ Sun (Král Sun, 2017)

Nora Weberová. Pohádková hra na motivy starých čínských legend. Produkce Silvia Lukáčová. Dramaturgie Beata Panáková. Zvuk Stanislav Kaclík. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Režie Milena Lukáčová.

Osoby a obsazení: Oko, zved (Miroslav Noga), Ucho, zved (Peter Šimun), opičiak Sun (Hajdu), nefritový cisár (Ivan Romančík), opice (Laco Kerata, Pete Sklár, Ondrej Kaprálik), starý opičiak (Richard Stanke), jama (Ján Mistrík), víly (Miroslava Drínová, Marta Maťová, Danica Matušová), strážka (Laco Konrád), knihovník (Alfréd Swan), záhradník (Igor Krempaský).

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2017 (58 min.). Premiéra 29. 10. 2017 (SRo 3 Rádio Devín). Repríza 23. 2. 2019 (SRo 3 Rádio Devín); 10. 7. 2021 (SRo Rádio Junior).

Pozn.: Na západnom úpätí Hory piatich živlov sa objavil záblesk a hneď po ňom sa zjavil aj jeden zvláštny tvor. Stalo sa to vtedy, keď z hory vypadlo vajce, do vajca udrel blesk, vajce prasklo a vyskočil z neho opičiak. Bol to opičí Kráľ Sun, ktorý ovládol Krajinu kvetov a ovocia. Nefritový cisár z toho vôbec nebol nadšený. Aj jelene, cibetky a zajace sa triasli od strachu a vlky, tigre a leopardy sa mu vyhýbali. Zato všetky opice, teda – gibony, gorily, paviány, makaky aj šimpanzy – sa tešili, že konečne prišiel ich kráľ. Nefritový cisár cíti, že musí niečo spraviť a jeho verní zvedovia Oko a Ucho mu budú určite na pomoci… Rozprávkovú hru na motívy čínskych legiend napísala Nora Weberová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)