Nikdy nie si sama (Nikdy nejsi sama, 2008)

Vladimír Mináč. Dramatizace Jana Juráňová. Produkce Silvia Matovská. Dramaturgie Viki Janoušková. Hudební dramaturg Miroslav Nemec. Zvuk Peter Daniška. Úvodní slovo redaktor literární redakce Oleg Pastier. Režie Robo Horňák.

Účinkují Renáta Rundová, Pavel Plevčík,Oľga Belešová, Ľubo Bukový, Marián Geišberg, Lucia Vráblicová, Karol Čálik, Michal Hudák, Tibor Frlajs, Boris Farkaš, Ján Mistrík, Laco Konrád a další.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2008 (53 min.). Repríza 7. 8. 2022 (SRo Rádio Pyramída, 3:00 h.).

Pozn.: Zobrazenie životného pocitu mladých ľudí v realite socialistického života na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia.

Dvojnovela z roku 1962 Nikdy nie si sama (Marína , Žoržík) je milostným príbehom dvoch mladých ľudí. V prvej časti nazvanej Marína autor opisuje dramatický osud mladej dievčiny, v druhej časti nazvanej Žoržík autor venuje pozornosť jej partnerovi.

Anotácia (vydanie z roku 1966):
Mináčová práca Nikdy nie si sama je predovšetkým prácou o našich mladých ľuďoch. Skladá sa z dvoch častí. V prvej časti Marína sa Mináč zamýšľa nad dramatickým osudom mladej dievčiny Maríny, ktorá sa zložitou cestou osobných kríz utvrdzuje v socialistických ideáloch. V druhej časti Žoržík Mináč venuje pozornosť Maríninmu partnerovi Žoržíkovi, ktorého cesta k životným kladom tiež nemá bezkonfliktový charakter. Prozaícka práca Vladimíra Mináča si nájde čítateľov predovšetkým medzi našimi mladými ľuďmi, no má čo povedať aj starším generáciám.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)