Prodavači snů (2016)

Třetí pokračování dokumentárního cyklu Historie českého zločinu. Připravila Bronislava Janečková a policejní historik Miloš Vaněček. Zvuk Petr Šplíchal. Režie Vít Vencl.

Účinkují Jan Vlasák, Aleš Procházka, Tomáš Kobr, Hanuš Bor, Marcela Nohýnková Lada Jelínková a Klára Sedláčková-Oltová. Vypráví Miloš Vaněček.

Natočeno 2016. Premiéra 20. 1. 2016 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 25 min) v cyklu Historie českého zločinu. Repríza 20. 7. 2016 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 25 min) v cyklu Historie českého zločinu. K poslechu zde.

Pozn.: Rok 1924 se zapsal do historie české kriminalistiky jako nástup „kokainového moru“. Bílý prášek se stal módou nejen v barech a nevěstincích, ale i v uměleckých a intelektuálních kruzích. Šance se chopili překupníci a podloudníci, jak se říkalo tehdy dealerům drog. Jedním z nich byl bývalý uzenář František Latiňák, který našel originální způsob jak dovážet kokain ze zahraničí. Dlouho si detektiv Ladislav Drašner a jeho kolegové kladli otázku, k čemu jsou záhadná prkýnka s kovovými plíšky, která nosil Laťiňák v malém kufříku. I když jim náhoda přála a záhadu odhalili, jeden z prvních československých dealerů kokainu nakonec hlavnímu trestu unikl. Proč? Poslouchejte třetí díl dramatizovaného dokumentárního cyklu „Historie českého zločinu“. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)