Krátke prózy 1/5 (Krátké prózy, 2018)

Anton Pavlovič Čechov. Četba na pokračování. Překlad Dana Lehotová, Viera Bosáková, Magda Takáčová. Redakce Jozef Palaščák. Zvuk Peter Krajčovič. Hudbu vybral Alexander Berta. Režie Júlia Rázusová.

Čte Igor Kasala.

Natočeno 2018. Premiéra 16.-20. 4. 2018 (Rádio Devín, 13:30 h).

Lit.: anonym: Čítanie na pokračovanie: Anton Pavlovič Čechov – Krátke prózy. Literatúra. In web Rádio Devín, 12. 4. 2018 (článek). – Cit.: Hoci Čechova poznáme najmä ako dramatika, písal aj prózy. Najmä kratšie: poviedky, humoresky, anekdoty. Aj v nich je – rovnako ako v drámach – realistický, psychologicky presný, sociálne kritický. Aj briskne humorný. Možno ich počúvať aj ako prípadové štúdie sociológa, alebo ako fragmenty divadelných hier, ako malé kúsky skladačky, ktoré potom umiestnil v niektorej svojej dráme. A možno si pri nich uvedomiť, že sa v N-skej gubernii (teda v ktorejkoľvek župe, okrese, či samosprávnom kraji) napriek plynutiu rokov bohužiaľ tak veľa v ľudskom srdci nezmenilo. V réžii Júlie Rázusovej účinkuje Igor Kasala.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)