Krásný mladý obludy (2018)

Florent Barat. Vyprávění dospívajícího Williama, který má dětskou mozkovou obrnu. Od narození až k plnoletosti. Od přežívání k osvobození.  Překlad Anne-Francoise Josephová a Natálie Preslová. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Izabela Schenková.

Účinkují Viktor Kuzník, Jana Stryková, Martin Myšička, Honza Hájek, Matěj Havelka, Renata Kubišová, Martin Stránský, Vasil Fridrich, Zdeněk Hruška, Lubor Šplíchal, Tereza Dočkalová, Pavel Čeněk Vaculík, Lukáš Příkazký, Jitka Rudolfová, Pavel Šimčík, Petr Buchta, Naděžda Mečířová, Jiří Böhm, Roman Tomeš, Pavel Tesař, Barbora Munzarová, Magdaléna Borová a Marie Štípková.

Natočeno 2018. Premiéra 28. 4. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:04 h) v cyklu Rozhlasová hra pro celou rodinu. Repríza 15. 10. 2019 (ČRo 3 Vltava, 21:40 h) v cyklu Současná hra.

Pozn.: Vyprávění dospívajícího Williama, který má dětskou mozkovou obrnu. Od narození až k plnoletosti. Od přežívání k osvobození. „Krásný mladý obludy“ jsou poctou neviditelným. Mají dát slovo těm, které neslyšíme. Je to příběh o revoltě, o povstání. O povstání těch, kteří hýbají světem. A někdy jej při tom převrátí. A nic už nebude jako dřív. Hra vznikla z původně pětidílného seriálu belgického autora Florenta Barata, a který získal mnohá festivalová ocenění jako např.1. místo na Grand Prix Nova 2017 v Bukurešti a 1. místo na UK International Radio Drama Festival 2017. (anotace)

Veverková, Lenka - Krásný mladý obludy jako pocta neviditelným. In Týdeník Rozhlas 17-2018 (článek).Lit.: Veverková, Lenka: Krásný mladý obludy jako pocta neviditelným. In Týdeník Rozhlas 17/2018 (článek).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)