Větrník – Host ve studiu – Jana Bernášková (2018)

Připravila Dita Vojnarová.

Hovoří herečka Jana Bernášková.

Připravil ČRo Olomouc. Premiéra 21. 5. 2018 (ČRo Olomouc, 11:04 h.).

Lit.: Vojnarová, Dita: Už se nestydím za to, že mi manžel napíše roli, říká herečka Jana Bernášková. In web ČRo Olomouc, 21. květen 2018  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Natáčení seriálu Vyprávěj pro ni bylo osudové: „Seznámila jsem se tam se svým budoucím manželem, scenáristou Rudolfem Merknerem.“ Zčásti jde o příběh jeho rodiny a přátel.

Jana Bernášková pochází z Krnova, herectví vystudovala v Ostravě. „Chodila jsem do dramaťáku, sama jsem se připravila na zkoušky na ostravskou konzervatoř,“ vzpomíná na své začátky. Byly úspěšné, záhy začala dostávat nabídky z divadel a zakotvila v Národním divadle moravskoslezském.

Jejím snem byla Praha. Šla si za ním, třeba přes profese jako servírka nebo prodavačka. Trpělivě čekala. A jak už to tak bývá, nabídek se po nějakém čase sešlo několik. Divadelní z Vinohrad, televizní ze seriálu Ulice, kde hrála kadeřnici Bety. Pak už následovaly Kriminálka Anděl, Cukrárna, Život je ples, Horákovi, Mazalové, Vyprávěj anebo Kadeřnictví.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)