Chronostasis (2009)

Andreas Bick. Původní rozhlasová hra beze slov s podtitulem Zvuk času. Příprava a režie Andreas Bick a Peter Simon.

Produkce WDR v roce 2009 (33 min., Dolby 5.1). Premiéra 13. 3. 2009 (WDR 3, 23:05 hod.) v programu Studio Akustische Kunst.
ObrázekPozn.: Nepřehlédnutelně se blíží ke konci jedna éra měření času. Od prvních slunečních a vodních hodin k hodinám atomovým.
V Chronostasis autor zkoumá naše vnímání času, tedy schopnost mozku okamžitého subjektivního prodlužování času.Když se díváme na hodiny, zdá se první sekunda delší, než následující. Bick zkoumá možnosti rozlišení času.
Chronostasis klade svět zvuků do našeho všednodenního mizejícího světa tradičních hodinových strojků a uvádí prababičky pendlovky do naší technologické a synchronizované současnosti, kde je efektivní organizace času vším a pocit nedostatku času všudypřítomný.
A „Chronostasis“ se nevyžádanému pokroku času vzpírá.

O autorovi: narozen 1964, komponista filmové hudby a Audio-Art-Hörstücken. Zvukový mistr a hudební producent. WDR Prix Ars Acustica 2001 za „Dripping“.  Žije v Berlíně.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)