Všetko pre našu mamu (Všechno pro naši mámu, 1973)

Magda Levová. Rozhlasová hra pro mládež. Dramatizace Ján Dohňanský. Režie Elena Bauerová.

Účinkují Hana Kostolanská, Emil Fillo, Anna Bučinská, Helena Madiová, Koloman Madi, Gustáv Legéň, Jozef Longauer, Ondrej Košút, Erika Bauerová, Ondrej Košút, Peter Jerguš, Ada Rapošová, Július Paluš a Viera Bálinthová.
a další.

Natočeno 1973. Obnovená premiéra 27. 9. 2024 (SRo 8 Rádio Litera, 2:30 h.). Repríza 27. 9. – 3. 10. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Naše duše – s farbami i tmou jesene. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 22. 9. 2024 (článek). – Cit.: Prehupli sme sa spolu s vami až do týchto jesenných dní. Existuje však aj niečo ako jeseň v duši – keď duša začína starnúť alebo je v nej popri pestrých farbách o niečo viac tmy, úzkostí, strachov, paniky, dezilúzie, rezignácie či neslobody. Duša, ktorá síce konečne spomalí, ale zažíva osamelosť. V poslednom čase sa na trhu objavujú knihy o tom, že už nemusíme starnúť, starnutiu je koniec, že vďaka pohybu môžeme obnovovať svoj mozog. Pozývame vás preto tento týždeň na naše jesenné chodníčky starnúcich a ubolených duší. (…)

Pokračujeme roky nevysielanou rozhlasovou hrou pre mládež, autorky Magdy Lejovej, Všetko pre našu mamu (z roku 1973). Anka a Jurek sa v nej rozhodnú hľadať svojej mame manžela a sebe otca. O vtipné situácie nebude núdza.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)