Vinohradská 12 – 600 proti 12 (2019)

V Náměšti na Hané se rozhořel spor kolem plánované stavby domova pro osoby s postižením. Část obyvatel sepsala petici – nesouhlasí s tím, aby v obci našlo nové bydlení dvanáct lidí s fyzickým nebo mentálním handicapem. Stejnou situaci už letos řešili i ve Svitávce na Blanensku. Proč budí možné soužití s hendikepovanými tak odmítavé reakce?

Hovoří Barbora Sonnková, reportérka ČRo Olomouc, která natáčela v Náměšti na Hané.

Natočeno 2019. Premiéra 10. 12. 2019 (ČRo Plus, 14:33 h.; 21 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Jelen, Tomáš – Tomek, Miroslav: 600 proti 12. Proč v Náměšti na Hané nechtějí domov pro hendikepované? In web ČRo Plus, 10. prosinec 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…)  V Náměšti na Hané se rozhořel spor kolem plánované stavby domova pro osoby s postižením. Část obyvatel sepsala petici – nesouhlasí s tím, aby v obci našlo nové bydlení dvanáct lidí s fyzickým nebo mentálním handicapem. Stejnou situaci už letos řešili i ve Svitávce na Blanensku. Proč budí možné soužití s hendikepovanými tak odmítavé reakce? Lenka Kabrhelová mluví s reportérkou Českého rozhlasu v Olomouci Barborou Sonnkovou, která natáčela v Náměšti na Hané.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)