Interview Plus – Josef Bernard (2020)

Josef Bernard zažívá hektické dny. Potom, co opustil ČSSD, se vzdal postu plzeňského hejtmana a stal se lídrem kandidátky podzimních krajských voleb za hnutí Starostové a nezávislí. Jak vidí svou politickou budoucnost? Proč odešel z vládní strany, když tvrdí, že má s vedením dobré vztahy? A co jeho odchod znamená pro ČSSD? Josef Bernard bude hostem Jana Burdy.

Natočeno 2020. Premiéra 11. 6. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Burda, Jan – Luptáková, Věra: ČSSD kašle na nižší střední třídu, teď sedíme na sudu s dynamitem, myslí si exhejtman Bernard. In web ČRo Plus, 11. červen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Bývalého hejtmana Plzeňského kraje před pár dny odvolali zastupitelé, a to jen pár měsíců před volbami. Ještě předtím totiž bývalý manažer Josef Bernard opustil mateřskou ČSSD. Proč?

„Když jste v politické straně, tak musíte vyznávat nějaké hodnoty, ideály, ze kterých za žádných podmínek neslezete. A já vstoupil do sociální demokracie, která měla Bohumínské usnesení, které mimo jiné stanovovalo, že nebude na vládní úrovni spolupracovat s KSČM,“ říká Bernard v Interview Plus. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)