Checkpoint – Japonci utopí v olympiádě obří peníze a nebudou z toho nic mít. Jen pachuť (2021)

Proti konání olympijských her je podle průzkumů kolem osmdesáti procent Japonců. Podcast připravila Jolana Humpálová.

Hovoří sportovní novinář Vojtěch Ondráček.

Natočeno 2021. Webová premiéra 24. 6. 2021 (Seznam Zprávy, 12:00 h.; 24 min.).

Lit.: Humpálová, Jolana: Japonci utopí v olympiádě obří peníze a nebudou z toho nic mít. Jen pachuť. In web Seznam Zprávy, 24. 6. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Do olympiády v Tokiu zbývá necelý měsíc. Sportovní akce se Japonsku prodražila. „Původní rozpočet nabobtnal až na čtyřnásobek, jsou to nejdražší LOH v historii. A bohužel bez zahraničních diváků,“ říká novinář Vojtěch Ondráček.

Kontroverze, bezprecedentní opatření i několikrát překročený původní rozpočet. Letošní letní olympijské hry v Tokiu se původně měly konat loni – kvůli koronavirové pandemii na ně došlo až letos.

Sportovní novinář Vojtěch Ondráček, autor podcastu Outsider na webu A2larm.cz, v podcastu Checkpoint vysvětluje, proč Japonsko už nemůže z letních olympijských her vycouvat. A to i přesto, že podle průzkumů veřejného mínění drtivá většina Japonců o olympiádu v Tokiu nestojí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)