Ptám se já – Matěj Stropnický (2021)

Hostem Ptám se já byl bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Moderuje Veronika Sedláčková. Editorka Eliška Dokulilová.

Natočeno 2021. Webová premiéra 15. 7. 2021 (Seznam Zprávy, 16:40 h.; 26 min.).

Lit.: Sedláčková, Veronika: Babiš je z Maláčové na nervy. Proto s ní jdu do voleb, říká Stropnický. In web Seznam Zprávy, 15. 7. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Někdejší předseda Strany zelených Matěj Stropnický se znovu chystá do voleb. Jako dvojka v Praze kandiduje za ČSSD. Jak chce straně pomoci? A proč se rozhodl vrátit do politiky?

Matěj Stropnický odpovídal v Ptám se já.

„Mám vážnou obavu, aby po těch podzimních volbách levice úplně nevypadla ze Sněmovny a aby sekeru za covid nezaplatili chudší lidé, kteří vyjdou tak tak a když se jim zvýší DPH, bude to pro ně velký problém,“ komentoval v rozhovoru svůj návrat do politiky Stropnický.

V posledních měsících se totiž spekuluje nad tím, jestli se strana s dlouholetou historií dostane vůbec zpět do sněmovních lavic. V červnovém modelu agentury STEM se sociální demokracie pohybuje na hranici volitelnosti s 5,5 procenty voličských preferencí.

Jak si to Stropnický vysvětluje? „ČSSD udělala celou řadu věcí ve vládě dobře. Za hodně věcmi je ale vidět vláda jako celek a hlavně Babiš. ČSSD musí mít víc tváří, které budou říkat, co vše udělala, pro koho a co ještě by dělat měla,“ řekl. Podle něj je hlavní důraz strany na sociálně-ekonomická témata a problémy nízkopříjmových. I v tom podle svých slov souzní s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou.

„Přijde mi, že se (Jana Maláčová, pozn. red.) nebojí jít proti mainstreamu názorů v Praze v tom liberálním prostředí. Nebojí se jít do konfrontace s Babišem ani s pravicí. S Babišem se pořád hádá, úplně o každé věci, je z ní permanentně na nervy. Nemá kauzy a já jí věřím,“ dodal. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)