Kletba Doroty Kaprálové (2021)

Michal Sýkora. Původní rozhlasové povídka inspirovaná tajemným místem a jeho pověstmi. Připravila Zuzana Vlčková. Účinkuje Norbert Lichý. Režie Tomáš Soldán.

Natočeno 2021. Premiéra 6. 8. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.; 28 min.) v cyklu Strašidelné léto na Dvojce a Strašidelné povídky.

Lit.: Sýkora, Michal – Vlčková, Zuzana: Michal Sýkora: Kletba Doroty Kaprálové. In web ČRo 2 Praha,6. srpen 2021 (článek). – Cit.: Trochu ospalou atmosféru městečka reálného socialismu rozvíří šokující nálezy lidských kostí. Sice ještě není zřejmé, co se stalo, podezřelí ale mohou být všichni. Osudy komických postaviček se proplétá dávná i ještě čerstvá minulost a její děsivá pachuť.

Kastelán Konvička v rezavém vaťáku čekal v tom sychravém počasí v průchodu, až k zámku dorazí bíložlutá lada VB. Vítr se spolu s ledovým deštěm urputně snažil ostrouhat z fasády renesanční psaníčková sgrafita. Nízce položená obloha byla temně šedá a vesnice se ztrácela v mazlavé mlze.

Konečně dorazil služební vůz bezpečnosti. Vystoupil z něj kulaťoučký podpraporčík Hrablo v olivovém stejnokroji. Kdo jiný taky. Cokoliv se šustne, přijede Hrablo. Kastelánova žena minule žertovala, že je to k sobě táhne jak nářadí v kolně. Konvička ovšem zapochyboval, jestli na dnešní záležitost bude podpraporčík stačit. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)