Host Apetýtu – Helena Čermáková (2022)

Připravila Jana Kobylinská.

Hovoří herečka a šansoniérka z Městského divadla Zlín Helena Čermáková.

Připravilo Brno v roce 2022. Premiéra 18. 11. 2022 (ČRo Brno, 31 min.) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: Kobylinská, Jana: Praha je pro herce vždycky lákavá. Já jsem šťastná tam, kde jsem, říká zlínská herečka Helena Čermáková. In web ČRo Brno, 18. listopad 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Říkám si, že to ani není možné, že už je to čtyřicet let, co jsem v divadle. Když se ale podívám do zrcadla, tak tomu věřím,“ směje se herečka a šansoniérka z Městského divadla Zlín Helena Čermáková.

Ztvárnila desítky dramatických rolí, například roli Kostelničky, Klytaiméstry či Júdit, za kterou dostala v roce 1999 Cenu Thálie.

Do zlínského divadla nastupovala Helena Čermáková hned po studiích. „Oslovil mě pan ředitel Slavík a byla to tenkrát zvláštní situace. Hráli jsme v Praze absolventské představení a já jsem dostala nabídku alternovat se Zlatou Adamovskou v Realistickém divadle a slib, že když to dobře dopadne, dostanu tam angažmá. Hrála jsem pak v Praze jako host asi tři roky, ale pak jsem se ve Zlíně zamilovala a vdala jsem se a bylo rozhodnuto. Praha je vždycky pro herce lákavá, ale já jsem šťastná tam, kde jsem. Říkám si, že mám veliké štěstí, že jsem svůj život mohla trávit v divadle.“ (… )

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)