Na tému – Múzeá a galérie: nová legislatíva – nová definícia? (Na téma – Muzea a galerie: nová legislativa – nová definice?, 2022)

Připravil Omar Mirza.

Hovoří Zsófia Kiss-Széman – kurátorka Galérie mesta Bratislavy a členka výboru Rady galérií Slovenska, Dalibor Mikulík – ředite Ľubovnianskeho múzea a předseda Slovenského komitétu ICOM, Radoslav Ragač – generální ředitel sekce kulturního dědictví Ministerstva kultúry SR a historik umění, soudní znalec a právník Martin Šugár.

Natočeno 2022. Premiéra 23. 11. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.).

Lit.: anonym: Na tému: Múzeá a galérie: nová legislatíva – nová definícia? Témy. In web SRo Rádio Devín, 7. 11. 2022 (článek). – Cit.: Ministerstvo kultúry pripravuje nový zákon o múzeách, ktorého súčasťou budú aj galérie. Rada galérií Slovenska tento návrh odmieta a má výhrady tiež k novej definícii galérie ako múzeu umenia. Sú vlastne galérie múzeami? Ako fungujú tieto inštitúcie na Slovensku? A čo by okrem novej legislatívy a financií potrebovali na to, aby mohli byť aspoň na európskej úrovni?

V relácii Na tému o galériách a múzeách budú s Omarom Mirzom diskutovať Zsófia Kiss-Széman – kurátorka Galérie mesta Bratislavy a členka výboru Rady galérií Slovenska, Dalibor Mikulík – riaditeľ Ľubovnianskeho múzea a predseda Slovenského komitétu ICOM, Radoslav Ragač – generálny riaditeľ sekcie kultúrneho dedičstva Ministerstva kultúry SR a historik umenia, súdny znalec a právnik Martin Šugár.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)