Kultúrny denník – Feministické divadlo a jeho slovenská cesta (Kulturní deník – Feministické divadlo a jeho slovenská cesta, 2022)

Připravila Zuzana Golianová.

Hovoří Iveta Škripková.

Natočeno 2022. Premiéra 18. 11. 2022 (SRo Rádio Devín, 28 min.).

Lit.: anonym: Vychádza monografia Feministické divadlo a jeho slovenská cesta. Kultúrny denník. In web SRo Rádio Devín, 18. 11. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Divadelný ústav vydáva v týchto dňoch monografiu Feministické divadlo a jeho slovenská cesta. Ide o vôbec prvú odbornú publikáciu, ktorá sa venuje prieniku feministického umenia a filozofie do slovenskej divadelnej praxe. Vzácnym prínosom textu významnej slovenskej divadelníčky – autorky, režisérky, divadelnej manažérky a v neposlednom rade teoretičky – Ivety Škripkovej je práve zameranie sa na dokumentáciu a hĺbkovú analýzu feministického divadla na Slovensku od začiatku deväťdesiatych rokov. Novú publikáciu predstavila v našom štúdiu jej autorka v rozhovore so Zuzanou Golianovou (…).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)