Stejné příběhy, jiná jména 1/?? (2022)

Podcastová série o lidských právech. Připravila Jana Peroutková.  Námět: Příběhy bezpráví – Natálie Hadwigerová, Aneta Kočíková, Eva Nachmilnerová, Tereza Anna Štegmannová. Produkce a realizace Eva Nachmilnerová, Tereza Anna Štegmannová. Moderace Jana Peroutková. Znělku načetl Václav Neužil II. Střih Eva Nachmilnerová, Pavel Fanta.  Mix Pavel Fanta. Hudba Jan Opin Pivoňka.

Hovoří Petr Blažek, Lenka Víchová, Ondřej Soukup, Ondřej Klípa.

Natočeno ve studiu Professional Sound v říjnu a listopadu 2022. Webová premiéra 1. dílu 5. 12. 2022 (JSNS.cz). K poslechu zde.

Obsah: 1. Československo, 50. léta – 2. Československo, 70. léta – 3. Rusko – 4. Ukrajina -

Lit.: anonym: Stejné příběhy, jiná jména | Podcastová série o lidských právech. In web JSNS, listopad 2022 (článek) – Cit.:  Práva jednotlivců i skupin jsou ve světě stále porušována a nemalou měrou se na tomto stavu podílejí nedemokratické režimy totalitních států. Stejně jako byli v době komunistického Československa perzekvováni statečné osobnosti, které aktivně vzdorovaly zločinnému režimu, musí i dnes v mnoha zemích lidé za lidská práva stále bojovat.

Poslechněte si novou podcastovou sérii Stejné příběhy, jiná jména vzdělávacího programu Jeden svět na školách, která se zaměří na porušování lidských práv v době komunismu v Československu a aktuálně v zemích bývalého Sovětského svazu. Skrze konkrétní příběhy se dozvíte o metodách perzekuce ze strany vládnoucí moci v ČSSR nebo osudy lidskoprávních aktivistů ze současného Ruska, Běloruska a Ukrajiny.

V každém díle zasadí jednotlivé příběhy do kontextu odborníci na dané téma. O komunistické minulosti promluví historik Petr Blažek a na současnou situaci se zaměří ukrajinistka Lenka Víchová, rusista a novinář Ondřej Soukup a Ondřej Klípa z Institutu mezinárodních studií. Všemi díly vás provede moderátorka Jana Peroutková.

Podcastovou sérii nabitou skutečnými příběhy a zajímavými informacemi uslyšíte již od 5.12. 2022 na webu jsns.cz a v podcastových aplikacích. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)