Osobnost Plus – Lukáš Jelínek (2023)

Lukáš Jelínek, politolog. Při přemítání, proč Petr Pavel vyhrál nad Andrejem Babišem, se mu vybavila jedna scéna z filmových Pelíšků, kdy děvče zvoní u dveří cholerického souseda – uvedl na Twitteru. Překvapilo ho coby politologa něco na stylu Petra Pavla? Chybí či přebývá mu něco v načrtnutých plánech nového prezidenta? A myslí si, že Babišova porážka oslabí Hnutí ANO? Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2023. Premiéra 30. 1. 2023 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: lup – Tachecí, Barbora: Vnitřní kvas v ANO bych nepřeceňoval. Babiš z voleb rozhodně neodchází oslabený, míní politolog Jelínek. In web ČRo Plus, 30. leden 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Šéf hnutí ANO Andrej Babiš prohrál finále prezidentských voleb. Co bude s ANO dál – oslabí, nebo posílí rekordním počtem voličů? „To je velká otázka i pro mě, protože podstatná informace z voleb je, že voliči Babišovi neutíkají. Ti, kteří pro něj hlasovali, a ti, kteří hlasovali pro hnutí ANO, jsou mu dál věrní. Rozdíl je v tom, že se v prezidentských volbách dokázali pospojovat voliči všech ostatních protikandidátů,“ odpovídá politolog a politický komentátor Lukáš Jelínek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)