Kultúrny denník – Protestná deinštalácia výstav v Galérii Jozefa Kollára (Kulturní deník – Protestní deinstalace výstav v Galerii Jozefa Kollára, 2024)

Reportáž připravil Martin Uram.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 2. 2024 (SRo Rádio Devín, 7 min.).

Lit.: anonym: Protestná deinštalácia výstav v Galérii Jozefa Kollára. Kultúrny denník. In web SRo Rádio Devín, 26. 2. 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Situácia v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici sa vyostruje. Z galérie odchádza kurátorka Mária Janušová, rezignovala galerijná rada a najnovšie umelci, ktorí tam vystavovali, svoje diela stiahli. Všetko v reakcii na výmenu doterajšej riaditeľky Slovenského banského múzea Zuzany Denkovej za okresného predsedu SNS Petra Zorvana. Výstavy, ktoré sprístupnili v rámci grand openingu vlani v októbri, prišli umelci do galérie koncom minulého týždňa protestne deinštalovať. Nahrával tam Martin Uram (…). Situáciu v Slovenskom banskom múzeu ako aj ďalšie nominácie v oblasti kultúry budeme sledovať aj naďalej.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)