5:59 – MDŽ: Fotbal není pro holky? Jak jsou na tom ženy ve sportu (2024)

Připravily Lenka Kabrhelová a Veronika Lehovcová Suchá.

Hovoří sportovní moderátorka a komentátorka České televize Barbora Černošková, předsedkyně České asociace fotbalových hráčů a zakladatelka asociace českých žen ve sportu Czech Women in sport Markéta Vochoska Haindlová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 15. 6. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 53 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Lehovcová Suchá, Veronika: Fotbal není pro holky? A pro kluky umělecké plavání? O předsudcích ve sportu. In web Seznam Zprávy, 15. 6. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Svět žije sportem. Začíná fotbalové mistrovství Evropy a nedávno skončilo hokejové mistrovství světa. Akce, které mají jednoho společného jmenovatele, o prvenství v těchto turnajích zápasí muži. A jak je na tom ženský sport a samotné vrcholové sportovkyně? Situace se lepší, vůči Západu toho ale musí Česko ještě hodně dohnat. (…)

I když se ženský sport v poslední době dostává na televizní obrazovky a do médií obecně častěji než dřív, nastavení oproti tomu mužskému pořád není rovnocenné, popisuje v podcastu MDŽ, který vychází v rámci zpravodajského formátu 5:59, sportovní moderátorka a komentátorka České televize Barbora Černošková.

„Už to není taková drobná popelka v koutě. Pořád je ale ženský sport slabší, čímž nechci říct, že se za každou cenu ve všech ukazatelích musí vyrovnat tomu mužskému, ale myslím, že pravidla by měla být nastavena tak, aby celé zpracování bylo spravedlivější,“ dodává Černošková.(…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)