Fosilie 1/5 (2024)

Michal Kašpárek. Četba na pokračování. Připravila Tereza Mičiaková. Zvuk Leoš Sedláček. Režie Jiří Seydler.

Čte Petr Hradil.

Natočeno 2024. Webová premiéra 22. 7. 2024 (ČRo Rádio Wave, 1 díl cca 25-29 min.) v cyklu Audioknihy Radia Wave.

Alternativní verze názvu: Fosílie

Lit.: Sladká, Michaela: Michal Kašpárek: Fosilie. Tragikomický koncert generačních klišé v jedné audioknize. In web ČRo Radio Wave, 22. červenec 2024 (článek) – Cit.:  Děda, otec, dcera. Tři generace, tři životní postoje. V ostře načrtnutých situacích a vtipně podaných dialozích se střetávají tři rozličné pohledy na svět. Audioknihu Fosilie v podání Petra Hradila poslouchejte do 18. srpna. Pořad obsahuje expresivní výrazy a není vhodný pro děti.

Kousavý román Michala Kašpárka se čte jako katalog mezigeneračních nedorozumění. Děda tráví důchod psaním řetězových e-mailů a stává se konspirátorskou celebritou. Otec Vladimír, počítačový expert a fanoušek vědeckého pokroku, se samostatně vypracoval ke skvěle placenému místu v technologické firmě. Rád si vypočítává, co všechno udělal pro blaho rodiny i lidstva, a vždycky mu vyjde, že na sebe může byt právem pyšný. Až do chvíle, kdy zjistí, že z jeho dcery Julie se stala ekologická aktivistka, která nekompromisně bojuje právě proti tomu, v co sám věří.

Michal Kašpárek je český publicista a překladatel, bývalý šéfredaktor webového serveru a časopisu Finmag. Píše články pro česká i zahraniční média a recenzuje taky knihy na webu Kašpárkova knižní poradna. Je autorem průvodců Poznej Brno a Brno Now. Od roku 2021 pracuje v Samizdatu – datovém týmu Českého rozhlasu. (…)

Audioknihy Radia Wave přinášejí současnou českou i světovou knižní tvorbu v podání českých herců a hereček. Každé dílo zůstane zdarma k poslechu 28 dní, pak ho vystřídá nová audiokniha. V pestré skladbě audioknih Radia Wave najdete třeba romantiku, sci-fi, cestopis, příručku, jak něco dělat, nebo nedělat, horory i životopis. Vizuály audioknih jsou dílem ilustrátorky Alžběty Dvořákové. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)