5:59 – Olympijská Paříž: Pokus o jedinečnost čelí i kritice (2024)

Paříž se na více než dva týdny stane centrem sportovního světa. Připravila Lenka Kabrhelová. Editor a koeditor Matěj Válek, Eduard Freisler. Sound design David Kaiser. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: ČT24, CNN Prima News, Český rozhlas Plus, YouTube – France tv sport (@ftvsport), YT – AP Archive (@APArchive), YT – FRANCE 24 English (@France24_en).

Hovoří novinářka ČRo působící ve Francii Marie Sýkorová.

Natočeno 2024. Webová premiéra 25. 7. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 27 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka: Olympijská Paříž: Pokus o zelené hry čelí i kritice za „sociální čistky“. In web Seznam Zprávy, 25. 7. 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Letní olympiáda se po sto letech vrací do Paříže. Už páteční zahajovací ceremoniál na Seině v centru města napovídá, jak velké ambice pořadatelé mají. Na co Paříž vsadila? A jaké stinné stránky hry pro město a jeho obyvatele mají? (…)

Velkolepé, propojující historii s modernitou, šetrné k životnímu prostředí. Letní olympijské hry v Paříži, které bude francouzská metropole hostit od pátku 26. července až do 11. srpna, získaly řadu přívlastků.

„Paříž přitahuje mediální pozornost, chce opět nastartovat turismus, o který přišla pandemickými roky. Chce ukázat, že se jedná o město s velkou historií, ale také to, jak velmi moderní a ‚cool‘ je. A že je to skvělé město s ekologickým zaměřením,“ říká novinářka působící ve Francii Marie Sýkorová, která je spolupracovnicí Českého rozhlasu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)