5:59 – Lenka Kabrhelová se loučí (2024)

Připravila Lenka Kabrhelová. Editor a koeditor Barbora Sochorová, Eduard Freisler. Sound design a hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: archiv podcastu 5:59.

Hovoří nová moderátorka podcastu 5:59 Kateřina Šafaříková.

Natočeno 2024. Webová premiéra 26. 8. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 27 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka: Lenka Kabrhelová se loučí. Kdy se vrátí? In web Seznam Zprávy, 26. 8. 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Zpravodajský podcast 5:59 Seznam Zpráv čekají od 2. září zásadní změny na postu moderátorky pořadu. Lenku Kabrhelovou střídá novinářka Kateřina Šafaříková a stávající editorka podcastu Barbora Sochorová. Proč k této změně dochází? Co bude znamenat pro tematické zaměření podcastu 5:59? A kam povedou kroky Lenky Kabrhelové? (…)

Jeden zbrusu nový a jeden známý hlas. Za mikrofonem zpravodajského podcastu 5:59 od 2. září dočasně nahradí moderátorku Lenku Kabrhelovou novinářka Kateřina Šafaříková, kterou bude doplňovat Barbora Sochorová. Prvně jmenovaná byla dlouholetou zpravodajkou v Bruselu, pracovala pro časopis Respekt, pro Lidové i Hospodářské noviny nebo pro server Aktuálně.cz. Sekundovat jí bude editorka podcastu 5:59 Barbora Sochorová.

Lenka Kabrhelová, která za dva a půl roku existence podcastu stačila natočit nebo se podílet na 667 epizodách, odchází na mateřskou dovolenou. Plánuje ale, že až to bude možné, tak se do studia podcastu a redakce Seznam Zpráv vrátí. Dočasnou štafetu tedy předává Kateřině Šafaříkové, jíž se v této speciální epizodě svěřuje se svými pocity ohledně role, která ji zanedlouho čeká. I když nezastírá, že je před ostrým zářijovým startem mírně nervózní, cítí se dobře. Zatím hlavně vstřebává rady, které od pocastového týmu a hlavně Lenky Kabrhelové dostává. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)