Host Lucie Výborné – Pavel Stodůlka (2024)

Hostem je Pavel Stodůlka, primář oční kliniky. Nejen, že je oční chirurg, ale také do oboru vnáší inovace. Primář Pavel Stodůlka ze Zlína je známý tím, že navrátil zrak i člověku, který neviděl i přes půl století. Jak se vyrovnává s očekáváním svých pacientů? Jak jim vysvětlit, že zázraky neumí? A jak se prosazuje nový přístup k léčbě? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2024. Premiéra 5. 9. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h; 32 min.).

Lit.: zup – Výborná, Lucie: Klinika ve Zlíně vrací zrak i slepým. Pacient a lékař existují jeden pro druhého, líčí primář a zakladatel Stodůlka. In web ČRo 1 Radiožurnál, 5. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V očí chirurgii se propojuje technika se smyslem, pomáháme lidem vrátit ten nejkrásnější smysl a to mě baví a těší, líčí oční chirurg Stodůlka. (…)

Pavel Stodůlka je primář a zakladatel oční kliniky Gemini. Na zlínské klinice se mu daří aplikovat metody, které jsou světově unikátní. O úpravě umělé čočky laserem přednášel letos na Světovém oftalmologickém kongresu ve Vancouveru. Proč se nestal chirurgem, jako většina jeho spolužáků? „Vždy mě bavila technika a lasery, které se v oční chirurgii využívají,“ popisuje svoji motivaci Stodůlka. Co všechno v oku vidí? Jak dokázal vrátit zrak ženě, která byla 16 let slepá? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)