Alex a host – Dana Homolová (2024)

Herečka Dana Homolová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 9. 9. 2024 (ČRo Region, 29 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Už 15 let zkouším s kolegy v mém obýváku, říká herečka Dana Homolová o fungování vlastní agentury. In web ČRo Brno, 9. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: První roli jí dal Oldřich Nový. Herecké legendy Bek, Lipský nebo Marvan pro ni byli „strejdové“. A tak se i Dana Homolová vrhla na herectví.

Dana Homolová pochází z umělecké rodiny. Otec Miroslav Homola byl herec, maminka Emílie baletkou. „Do divadla mě brali často. Když jsem byla na Lišce Bystroušce a chodily tam baletky s liščími ocásky, byla jsem úplně hotová z toho, že si je můžu pohladit,“ vzpomíná herečka.

Balet jí také učaroval, ale nakonec zvítězila lenost. „Balet je strašná dřina a já jsem líná jak veš,“ přiznává otevřeně. Slavný otec točil s prvorepublikovými hvězdami, jako byl Oldřich Nový nebo Zita Kabátová. Oldřich Nový jí dokonce svěřil první roli. „Hodně si mě oblíbil. Když hrál s tátou, chodila jsem na všechny jejich představení. Tak z toho to vzniklo.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)